Om mig - fortid - Eriks Corner

Gå til indhold

Hoved menu:

Om mig - fortid

Om mig og familien

Fortid

Jeg er født 1958 på Christianshavn Burmeistergade 24 - og boede der til jeg var næsten 8 år. Startede på Christianshavns lilleskole, og i 3. kl. flyttede vi (mor, jeg og lillebror) til Urbanplanen, så jeg røg på Øresundsvejens skole, til midt i 5. kl. - hvor jeg blev flyttet til Dyvekeskolen.
Skoletræt hed det dengang, men det blev man hurtigt i datidens skole, jeg tilhørte vel en gruppe man i dag, kalder de udfarende unger, - utilpassede børn, - men til mit forsvar kan  jeg kun berette om lærerer der nedgjorde os, og gjorde hvad de kunne, for at give os et møgliv på skolen. - Og vi var nogle drenge og piger, som fik lært, at sådan skulle vores børn en dag, aldrig behandles. - Pres avler modpres, og jeg forlod undervisningen midt i 9. kl. og fik job som arbejdsdreng på et serigrafifirma i Wildersgade på Christianshavn.

Men skolen og min mor og min stedfader som kom til da jeg var 9 år, mente ikke det var ok, så jeg blev sat i lære som maskinarbejder i et lille firma, ved siden af langebro og sukkerfabrikken som lå der dengang. Jeg var lærling i 4 mdr. så stoppede det, det var ikke mig, - så jeg kom på søfartsskole i Sønderborg i 1975 og om sommeren da jeg var færdig, fik jeg hyre på en 299 coaster M/s Dania - Et rigtigt møgskib, og var der kun nogle mdr. indtil vi kom til Sverige, hvor jeg afmønstrede - kunne ikke før, da det kostede en formue at rejse hjem fra udlandet hvor vi var, indtil vi kom til Malmø.

- Det var ligefør at det blev mit sidste skib, der var en skipper, styrmand, og maskinmester, alle total alkoholikere og skingrende uberegnelige og nogle svin over for os to dæksdrenge og letmatrosen. - Ja letmatrosen var godtnok ikke fuld til dagligt, men han fik da røget en masse hash, og var ikke helt vel i bæret. - Kokken var en ung pige, der havde været på et slagteri, - mad kunne hun sgutte lave. - Ja havde det ikke været for min far (stedfader) som selv var matros, ja så havde det været det dengang.Der er ikke nogle fotos af M/s Dania - alle mine film blev "borte", dagen før jeg skulle afmønstre.

Men min far fortalte at ikke alle skibe var sådanne spande, og opfordrede mig til at prøve igen. Det blev så en afløser som dæksdreng på M/f Olau East - og det var en fed oplevelse, rigtige matroser, som kom i vort hjem, idet den gamle også var matros, samt tillidsmand i sandpumperen Kronborg - han var der en 10 år, indtil han tog en sætteskippereksamen, og begyndte at sejle som styrmand, senere som skipper.

Jeg fik den tilbudt fast, meen jeg ville jo gerne pisse i saltvand, og se mig om i verdenen, så fast fart mellem Holland-England var ikke lige det eventyr jeg søgte,  så jeg takkede pænt nej tak, og fik så M/T Kinna Dan.  Og det var mit 1. "rigtige" skib, selvom vi sejlede golfen - L.A. med 2 mdr. i søen, så var det det jeg søgte, fed besætning og jeg lærte meget i de 7-8 mdr. jeg var der. - I sær tak til min gamles venner der var matroser også - især Svend (pigernes Svend), Egil fra Marstal og de to bådsmænd jeg oplevede - Kjeld og Røde Kjeld - De gav mig virkelig blod på tanden, og jeg var overbevist om, at mit fremtidige liv lå til søs.

Men da de ikke ville opgradere mig til jungman, så tog jeg hjem, og fik samme dag jeg meldte mig ledig, kabelskibet Northen som afløser. - Jeg kendte til den fra min barndom fordi jeg kom med den som 11-12 årig sammen med bådsmand Lennard Svenson, som kom meget i vort hjem, da de skulle på værft i Helsingør.  Siden min far kom på Kronborg, ja så var jeg og lillebror tit med ude og sejle med ham, - så jeg fik sømanden ind allerede som barn kan man sige.

Fortsæt klik her. 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu